ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ... ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ...

Αγαπητέ μου συνάδελφε, 

σε καταλαβαίνω αλλά πραγματικά πιστεύω ότι από την αρχή το έχουμε πιάσει στραβά το θέμα. Το πρόβλημά μας δεν είναι οι καθηγητές των γερμανικών ούτε να κάνουμε προπαγάνδα στα παιδιά να διαλέξουν γαλλικά.
καταπληκτικό κειμενο, διαβάστε το

Ασε που πιστεύω οτι αυτή η "άγρα πελατών" μονο κακό έχει κάνει μακροπρόθεσμα στο μάθημα

Το πρόβλημα είναι η απουσία πολιτικού σεχεδισμού σχετικά με την πολυγλωσσία. τελικά αυτό το ερμο ελληνικό κράτος θέλει την ευρωπαική προοπτική της χώρας μας και τι κάνει για να την προωθήσει.
Προφανώς η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να εξοικονομήσει 2 δεκάρες, χρησιμοποιώντας ακριβώς τους μισούς καθηγητές. Το αστρονομικό ποσό που θα κερδίσει θα πάει στο τρύπιο βαρέλι που λέγεται ελληνική οικονομία.
Επιμένω ότι το θέμα μας δεν είναι οι οργανικές. Τι να την κάνω την οργανική, όταν απαξιώνεται πλήρως το μάθημα, γυρνάμε σε πρακτικές του παρελθόντος (ξανά μάθημα με 30 μαθητές, ξανά το μοναδικό βιβλίο κλπ).
Δεν κάναμε τίποτα όμως για τα απαράδεκτα βιβλία συλλογικά. Ποτέ δεν είχαμε τους γονείς δίπλα μας.
Και ακόμη και τώρα προσπαθεί ο καθένας να σώσει το τομάρι του και την οργανική του.
Οι γονείς σας πληροφορώ ούτε έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται ούτε και τους νοιάζει γιατί ποτέ κανείς (ούτε κι εμείς οι καθηγητές) δεν έμαθε καμμία ξένη γλώσσα στο σχολείο, ούτε πρώτη ούτε δεύτερη ούτε δέκατη τρίτη...
Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτα, έχω πειστεί πια. Υπάρχει ένας τεράστιος τομεας παραπαιδείας που όλοι μας  στηρίζουμε είτε ως εργαζόμενοι σ'αυτόν είτε ως πελάτες.
Τα φροντιστήρια ζουν και βασιλεύουν
Αν δεν είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε κατι ρηξικέλευθο, θα καθόμαστε και θα τρώμε την ψυχή μας με βλακείες του τύπου : τα γερμανικά πήραν μια οργανική παραπάνω ή χάσαμε την οργανική για έναν μαθητή και τρέχα γύρευε.
Είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε να βγουν οι ξένες γλώσσες από το ωρολόγιο πρόγραμμα σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο; Να γίνονται το απόγευμα και να επιλέγει ο μαθητής όσες γλώσσες θέλει; ΄Η ακόμα ακόμα να επιλέγει τμήμα και καθηγητή;  και θα το επιτρέψουν αυτό ποτε τα φροντιστήρια;
Γι αυτό οποιαδήποτε διεκδίκηση που δε γίνεται συντονισμένα -καθηγητές αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, ιταλικών, ισπανικών, τούρκικων και ρώσικων- με βάσει την πραγματική καλλιέργεια της πολυγλωσσίας και όχι πασαλείματα του τύπου 3 χρόνια γαλλικά και ξέρω να λέω BONJOUR MADAME, με αφήνει πλέον αδιάφορη

ΟΥΦ ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΕΛΑΦΡΩΣΑ

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΜΑΓΔΑ

Και για την αντιγραφή
Γιάννης Τοπαλίδης
προσυπογράφω.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τιμώντας μιαν άξια διευθύντρια διεύθυνσης εκπαίδευσης, τη Χριστίνα - Χρυσάνθη Βαμβούρη

Μνήμη οσίου Παϊσίου Αγιορείτου

Ο ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ 1821.