Η Κως στο οικονομικό προσκήνιο


Κως: 7ο σε αφίξεις κατά σειρά ελληνικό διεθνές αεροδρόμιο για το 2016, ενώ το νησί μας παρά την μείωση, παραμένει ο 4ος ελληνικός τουριστικός προορισμός μετά την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα... Και μιλάμε για ένα νησί που σε έκταση είναι περίπου όση η Κάρπαθος, τα Κύθηρα, η Θάσος, η Λευκάδα... Τουτέστιν μιλάμε για το Νο 1 τουριστικό προορισμό αναλογικά με το μέγεθος του τόπου.
Το νησί μας είναι ενδεχομένως το πλέον ευλογημένο νησί του Αιγαίου. Έχει πάρα πολλά νερά και πυκνά πευκοδάση, διατηρεί ένα δικό του μικροκλίμα, με άφθονη βλάστηση, εξαιρετική γεωργική παραγωγή, αμπέλια (κρασί), ελαιώνες (λάδι), κηπευτικά (τομάτες) και μέλι άφθαστα, εξαιρετική κτηνοτροφία και βέβαια πολύ και καλό τουρισμό. Αν κάτι του λείπει, αυτό είναι ο θεματικός τουρισμός (π.χ. προσκυνηματικός και αγροτουρισμός) καθώς και η ιχθυοκαλλιέργεια (ευτυχώς την ανέπτυξε αρκούντως η γειτονική Κάλυμνος).
Οι δυνατές βροχές μας, αναμένονται οσονούπω. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας πλέον, ακούγοντας το κύμα της θάλασσας, από τους θυελλώδεις νοτιάδες. Κάνουμε σχέδια για την ερχόμενη άνοιξη, το ερχόμενο καλοκαίρι... Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δεν είναι το καλύτερό μας (ε, μου βγαίνει λιγάκι η αίσθηση της Ονειρούπολης που έχω ως Δραμινός), όμως η έλλειψη παγωνιάς, μάλλον αποτελεί προσόν, σε τούτη την εποχή της οικονομικής δυσκολίας να ζεσταθείς.

Τόπος να ζεις και να ευτυχείς... Κως
.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τιμώντας μιαν άξια διευθύντρια διεύθυνσης εκπαίδευσης, τη Χριστίνα - Χρυσάνθη Βαμβούρη

Για τον Παύλο όλης της οικουμένης

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ, Η ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΘΑΤΣΕΡ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο "ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ"