Μεγαλοβδομάδα 2019! Νυμφίος με εκατόμβη νεκρών

Αν είχαν γίνει βομβιστικές επιθέσεις σε μουσουλμανικά τεμένη στη Σρι Λάνκα απόψε όλο το ιντελεκτουέλ δικαιωματζίδικο προοδευτιστάν θα ήταν ήδη στα κάγκελα για να καταγγείλει τον χριστιανικό φονταμενταλισμό.
Τώρα που θρηνούμε εκατόμβες νεκρών σε χριστιανικές εκκλησίες στενεύονται τα πουλάκια μου, φοβούνται μη τα πουν ακροδεξιά.
Προβλέψιμοι μέχρι υπνηλίας.
_________________________________________________
Σαν να τον φαντάζομαι τον αντίλογο:
-Ναι αλλά οι Σταυροφορίες...
- Ναι, αλλά οι μεγάλες αποικιοκρατικές δυνάμεις...
- Για όλα φταίνε οι θρησκείες... Τι; λίγα κάνανε οι χριστιανοί;
- Δεν βλέπεις τι μοιράζουν στις εκκλησίες για την εξομολόγηση;
- Είναι δυνατόν; Σε ευρωπαϊκή χώρα;
- Κήρυκες μίσους οι παπάδες... Δεν βλέπετε τον Αμβρόσιο;
- Οι χριστιανοί είναι ίδιοι με τους ισλαμιστές... ίδιοι ρατσιστές εναντίον των ΛΟΑΤ κτλ κτλ.
Πόσες και πόσες φορές άκουσα με τα ίδια μου τ' αυτιά τέτοιες περισπούδαστες μπούρδες, από στόματα γραμματισμένων αμόρφωτων! Που ενίοτε είναι και εκπαιδευτικοί!
Και κάπως έτσι, πορευόμαστε για το δικό μας, ορθόδοξο Πάσχα. Αυτοχειριαζόμενοι πνευματικά, αναμένοντας το δημοκρατικό "Φανερό Δείπνο κρεοφαγίας" των άθεων τη Μεγάλη Παρασκευή, και τη δημοκρατική διαμαρτυρία των vegan την Κυριακή του Πάσχα...

Καλή πορεία και καλό πέρασμα σε όλους τους αδερφούς που αγωνίζονται εν έτει 2019 να εκκλησιάζονται κάθε βράδυ της μεγαλοβδομάδας... Που δεν θα σκάσουν κροτίδες στους δρόμους "για το καλό", που δεν θα κάνουν κουβεντολόι έξω από την εκκλησία ή στην περιφορά του επιτάφιου... Που θα απολαύσουν τούτη την ιλιγγιώδη μελοποιημένη ποίηση του Κοσμά Μαϊουμά, του Ανδρέα Κρήτης, του Ιωάννη Δαμασκηνού, μέσα από τα βιβλιαράκια τους. Που θα ξανασυγκινηθούν στην διήγηση του Πάθους μέσα από τις ευαγγελικές περικοπές και που θα ξανααναρωτηθούν, για το θάνατο και τη ζωή, για τα όρια του έρωτα και της ελευθερίας... Που θα προσέλθουν ξανά και ξανά στο "μετά φόβου, πίστεως και αγάπης".

Καλό Πάσχα αδέρφια Ορθόδοξοι.
Χριστός Ανέστη αδελφοί Ρωμαιοκαθολικοί!

Βράδυ Κυριακής των Βαγιώνε 2019 - Καθολικό Πάσχα 2019

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τιμώντας μιαν άξια διευθύντρια διεύθυνσης εκπαίδευσης, τη Χριστίνα - Χρυσάνθη Βαμβούρη

Μνήμη οσίου Παϊσίου Αγιορείτου

Ο ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ 1821.