ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ


Το περιστατικό με την αφαίρεση του σταυρού από τον τρούλο της εκκλησίας στην Σαντορίνη από τα Lidl δείχνει ότι η περίφημη ενσωμάτωση, προχωράει κανονικά. Και όχι, δεν προσαρμόζονται αυτοί. Μέρα με την μέρα προσαρμοζόμαστε εμείς στις ανάγκες των νέων "συμπολιτών μας" και αλλάζουμε την ζωή μας για να μην θίξουμε τις "ευαισθησίες" τους. Χωρίς καν να μας το ζητήσουν καμιά φορά. Από κεκτημένη ορθοπολιτική ταχύτητα.
Άλλωστε εμείς είμαστε ταγμένοι να έχουμε ως αρχή μας την αυτοαμφισβήτηση και την ανεκτικότητα στο διαφορετικό.
Την ίδια στιγμή αυτοί έχουν ως αρχή της προσήλωση στην μια και μοναδική δική τους αλήθεια, κάτι που δεν κρύβουν. Υπό αυτήν την έννοια και δεδομένου ότι δεν εγκαθίστανται ως φιλοξενούμενοι, όπως πολύ αφελώς λένε κάποιοι συμπατριώτες μας, αλλά ως συνιδιοκτήτες των χωριών, των νησιών, των πόλεων της χώρας μας, με πλήρη αστικά και πολιτικά δικαιώματα, το ποίος θα προσαρμοστεί σε ποίον, είναι πολύ εύκολο να το μαντέψουμε, ειδικά αν σκεφτούμε τον τρόπο που αυξάνονται αυτοί πληθυσμιακά και συρρικνωνόμεθα εμείς.
Και είναι λάθος να βλέπουμε το περιστατικό ως χριστιανοί οιασδήποτε ομολογίας και οιουδήποτε δόγματος, που θεωρούν ότι με την αφαίρεση του σταυρού εθίγη η θρησκεία μας.
Πρωτίστως αυτό που εθίγη είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ γαμώ την καταδίκη μου... με την αλλοίωση και την απόκρυψη της. Με την δημιουργία ψευδών εικόνων.
Γιατί τούτος ο τόπος -μας αρέσει ή όχι- είτε είμαστε άθεοι, είτε αριστεροί, είτε γιαχωβάδες, είτε φιλελέδες, είτε ότι γουστάρουμε, λοιπόν αυτός ο τόπος είναι γεμάτος από χριστιανικές εκκλησιές με χριστιανικούς σταυρούς, όπως κάποιος άλλος τόπος είναι γεμάτος από τεμένη, ή κάποιος άλλος τόπος από παγόδες.
Αντί να άρουμε τις πολυπολιτισμικές ευρωπαϊκές αριστεροφιλελεύθερες ιδεοληψίες μας, δημιουργούμε ψευδείς εικόνες για να τις ικανοποιήσουμε.
Χάριν της ιδεοληψίας της ανεκτικότητας, χωρίς να σκεφτούμε ότι η ανεκτικότητα είναι καλή, αλλά όταν γίνεται ανεκτικότητα στο παράλογο είναι καταστροφική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τιμώντας μιαν άξια διευθύντρια διεύθυνσης εκπαίδευσης, τη Χριστίνα - Χρυσάνθη Βαμβούρη

Μνήμη οσίου Παϊσίου Αγιορείτου

Ο ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ 1821.